У Львові інженер вкрав радіоактивне обладнання (фото)

Контррозвідники Служби безпеки України попередили розкрадання на стратегічному львівському підприємстві обладнання з вмістом радіоактивних речовин плутонію і одного з ізотопів нікелю. Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що організував це інженер телекомунікаційних систем і мереж одного з держпідприємств Львова. Він мав доступ до складських приміщень, де зберігається обладнання, і викрав радіоізотопне обладнання", - йдеться в повідомленні.

Зловмисник і його спільник були затримані поблизу підприємства в лісосмузі під час спроби збуту цього обладнання.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили 17 джерел іонізуючого випромінювання. Фахівці ДП Радом на місці обстежили викрадені прилади й виявили, що радіоактивне випромінювання в шість разів перевищувало встановлену норму.

"Продаж обладнання міг завдати істотної шкоди навколишньому середовищу і життю людей. Завдяки оперативній роботі співробітників СБУ ніякого ризику для громадян немає. Прилади повернуті в місце безпечного зберігання", - додали в СБУ.

Порушено кримінальну справу за статтею про незаконне поводження з радіоактивними матеріалами і привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем про виробництва (ч. 3 ст. 265, ч. 2 ст. 191 КК України). Тривають слідчі дії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення