У Львові лікар-нарколог випадково вбив людину

Уродженець Одещини побився з потерпілим в ТРЦ. Внаслідок травм потерпілий помер через тиждень, пише Lviv.media.

Залізничний районний суд Львова визнав винним Віктора З. у вбивстві людини через необережність. Зловмисник в ході суперечки з потерпілим, яка трапилась в ТРЦ, вдарив його так, що той втратив рівновагу і вдарився потилицею об підлогу. Внаслідок отриманих травм потерпілий через тиждень помер. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 11 червня у Єдиному державному реєстрі.

Інцидент трапився 8 квітня 2024 року. В одному з львівських ТРЦ у двох чоловіків виникла суперечка. В той час коли потерпілий замахувався рукою, щоб вдарити Віктора З., то у відповідь обвинувачений відштовхнув його ногою і завдав два удари рукою в голову. Від ударів чоловік впав на землю і вдарився головою об підлогу. Суд визнав, що Віктор З. не мав умислу на спричинення тяжких тілесних ушкоджень та умисного вбивства, проте через тиждень, від отриманих травм, потерпілий помер.

“Одночасно з обвинувальним актом до суду подана угода про примирення між родичкою померлого й обвинуваченим. Згідно з угодою про примирення, сторони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за статтею про ненавмисне вбивство. Він повинен понести покарання за вчинення кримінального правопорушення, а саме — три роки обмеження волі з застосуванням ст. 75 КК України та звільнення обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням”, — йдеться у вироку.

Відтак суд визнав Віктора З. винним за статтею про вбивство, вчинене через необережність. Йому призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі і звільнили від покарання з іспитовим строком терміном на рік. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення