У Львові пересадили серце і дві нирки: донором став чоловік, який впав з висоти (відео)

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги 4 липня трансплантували серце і дві нирки. Про це написав очільник лікарні Олег Самчук на своїй сторінці у Facebook.

"У Львові впродовж останньої доби трансплантовано серце і дві нирки! Донором став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні з життям травми - це було падіння з висоти. Після марних спроб врятувати пацієнта наші спеціалісти констатували у чоловіка смерть мозку, що є прямим показом до трансплантації, а його мама і сестра дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям", - написав лікар.

За його словами, серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадження, чоловік не мав.

"Здорове донорське серце наші лікарі йому трансплантували спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим, який вкотре за лічені години домчав до лікарні", - зазначив медик.

Нирки отримали також чоловіки - один з Києва, другий з Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі і тривали до восьмої ранку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення