У Львові пікетуватимуть обладміністрацію через смерть 24 немовлят

 Depo

На початку жовтня у пологовому будинку на Рапопорта Тетяна Свінціцька народила мертву дитину

Сьогодні, 17 жовтня, у Львові відбудеться безпрецедентна акція протесту: небайдужі львів'яни вийдуть вшанувати пам'ять загиблої у пологовому будинку дівчинки.

Про це пише Depo.Львів з посиланням на організаторів заходу.

Небайдужі львів'яни вийдуть до будівлі Львівської облдержадміністрації вшанувати пам'ять дівчинки Полінки Стронціцької, яка загинула у пологовому будинку. Акція також буде пікетом проти катастрофи у пологових будинках міста. Активні львів'яни вимагатимуть неупередженого розслідування смерті дівчинки, а також негайного наведення ладу у пологових міста.

Трагедія підняла масштабну хвилю обурення у соціальних мережах, тож очікується, що в понеділок під ОДА свічки запалюватимуть сотні львів'ян.

На початку жовтня у пологовому будинку на Рапопорта Тетяна Свінціцька народила мертву дитину. Вагітність проходила нормально, а вага немовлятка становила 3 кг 800 грам. Усі факти та розповіді свідчать, що дитина померла внаслідок медичної недбалості. Зараз триває розслідування.

Активісти матимуть чіткі вимоги до влади міста та області. Зокрема - неупереджене розслідування трагедії, відсторонення лікарки від виконання службових обов'язків, проведення перевірок у всіх пологових, термінове відновлення роботи найбільшого у Львові пологового - перинатального центру на вул. Вашингтона.

За даними організаторів, за останній час в цьому пологовому будинку померли 24 дитини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення