У Львові померлий 28-річний чоловік став донором для трьох пацієнтів (фото)

У Львові хірурги пересадили серце та дві нирки трьом пацієнтам від одного донора. Ним став 28-річний чоловік, який помер від інсульту. Лікарі тиждень боролися за його життя. Операцію провели трансплантологи Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова в ніч на 21 листопада, а також відомий кардіохірург і директор Інституту серця Міністерства охорони здоров'я України Борис Тодуров. Про це повідомляє пресслужба медзакладу у Facebook.

Головний лікар клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук зазначив, що рідні померлого погодилися на донорство – це мама, сестра й вагітна первістком дружина.

"Їй було важливо, щоб серце її покійного чоловіка й далі билося", – розповів Самчук.

Усі операції, за словами лікаря, пройшли успішно.

Серце отримав 36-річний житель Костянтинівки, батько двох дітей. Власне серце в нього вчетверо більше за нормальне після перенесеного в дитинстві грипу з ускладненням. Одну нирку отримав 51-річний львів'янин, який 10 років жив із хронічною хворобою нирок і останні два – на діалізі.

Другу нирку – киянин. У 2012 йому вже пересаджували нирку в Білорусі, але вона не прижилася.

Самчук також подякував Борису Тодурову за участь у трансплантації, кардіохірург і директор Інституту серця МОЗ України добирався з Маріуполя до Львова вертольотом і літаком.

"Але особлива і найбільша подяка – сім'ї донора. Ми глибоко співчуваємо вашій втраті. Але троє осіб житимуть далі завдяки вашому непростому рішенню. Світла пам'ять донору", – сказав Самчук.

Борис Тодуров дістався з Маріуполя до Львова за менш ніж чотири години, щоб провести термінову трансплантацію серця від померлого донора.

Як повідомив Тодуров у Facebook, 20 листопада, о 16:00, він ще був у Маріуполі, а о 20:00 уже робив трансплантацію серця у Львові.

"У долі 36-річного реципієнта взяли участь десятки людей. Лікарі, медсестри, лаборанти, військові пілоти-вертолітники, цивільні пілоти, поліціянти, заступники міністрів і командири підрозділів", – зазначив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення