У Львові вакцинують безхатьків від Covid-19

 УНН

У Центрі обліку й нічного перебування бездомних осіб у Львові почали вакцинувати від Covid-19 безпритульних жителів міста. Про це повідомляє Львівська міська рада.

"Ідея вакцинації людей, які не мають постійного житла, виникла у громадських організацій, і був такий запит від цієї категорії людей. Тому ми спільно прийняли рішення організувати це, оскільки таким людям дуже часто складно прийти в будь-який пункт вакцинації та скористатися цією можливістю", — зазначив в.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Євген Бойко.

За його словами, протягом тижня волонтери роздавали інформаційні листівки, повідомляючи про можливість вакцинації серед людей, які не мають постійного місця проживання.

26 листопада зробити щеплення прийшли 75 осіб. Після процедури їм роздали пам’ятки, де вказано, який препарат вони отримали, і коли потрібно вакцинуватися вдруге, а також рекомендації в разі виникнення побічних ефектів.

"Це місце відоме всім безхатченкам, які харчуються по місту, і такою була ініціатива від громадських організацій. Тобто тут є можливість переночувати для людей, тут людям допомагають з виготовленням документів, які їм потрібні. Фактично, по місту є близько 500 осіб, які дійсно ведуть такий спосіб життя. Хоча на обліку в Центрі маємо близько 3 тисяч осіб, які зверталися з певних причин: тобто деколи людина може стати на облік, щоб їй допомогли виготовити документи, але має де проживати. Загалом щоночі тут ночує близько 40 осіб, в зимовий період — до 60 осіб", — розповів керівник управління соціального захисту Ігор Кобрин.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення