У магазині Умані відмовилися обслуговувати хасидів, поліція відкрила кримінальну справу (фото)

На одному з магазинів Умані з'явилася табличка з написом про те, що хасиди не обслуговуються через COVID-19. Відповідне фото виклав у Facebook керівник Об'єднаної єврейської громади України Михаєль Ткач.

Він додав, що звернувся до правоохоронних органів.

"Хасиди не обслуговуються" – така дискримінаційна табличка в Умані виявлена вранці 11 вересня. Біля входу в магазин на вулиці Тищика", – написав Ткач.

На табличці івритом написано "хасидам вхід заборонено".

Він уточнив, що за запитом єврейської громади зроблені додаткові фотографії дискримінаційної таблички в Умані.

Глава єврейської громади зазначив, що звернувся до правоохоронних органів із заявою про відкриття кримінальної справи за статтею 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Пізніше сектор комунікації поліції Черкаської області повідомив, що 11 вересня до Уманського відділу поліції надійшло повідомлення від виконавчого директора Об’єднаної Єврейської общини України про те, що невідома особа в одному з кафе міста Умані розмістила табличку трьома різними мовами з інформацію, що хасиди в цьому закладі не обслуговуються.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що цю табличку встановив господар кафе. Свій вчинок чоловік пояснив метою нерозповсюдження вірусу Covid-19.

Речові докази вилучено та направлено на відповідне експертне дослідження.

За вказаним фактом слідчим Уманського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення