У Маріуполі експравоохоронець налагодив збут боєприпасів (відео)

Колишній міліціонер Донецької області викритий на збуті зброї та боєприпасів. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

У поле зору оперативників Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ потрапив 39-річний мешканець Маріуполя, колишній співробітник міського управління міліції. Чоловіка викрили на злочинній діяльності – збуті зброї та боєприпасів.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели оперативні закупівлі у ділка - РГД-5 та пістолет Макарова з набоями - на загальну суму понад 50 000 гривень. Після чого 39-річного зловмисника затримали за фізичної підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Під час санкціонованих обшуків виявлено і вилучено: тротилові шашки – 9 штук, пластини пластиду – 10 штук, корпуси гранати РГД-5 – 5 штук, набої різного калібру – 443 штуки, магазини від АК та до пістолета Макарова – 5 штук, електродетонатори, різного роду запали та інше. Вилучене направлено на експертизу.

Самого фігуранта затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі поліції готують йому вручення підозри. Тривають подальші слідчі дії з метою встановлення погодження зброї та боєприпасів, а також можливих спільників затриманого. За кримінальний бізнес чоловікові загрожує від трьох до семи років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення