У Маріуполі газівники через господаря одного будинку "покарали" всю вулицю

 СЕГОДНЯ

У Маріуполі через господаря одного з будинків, який не пустив газівників до приміщення, покарали всю вулицю – чотири десятки приватних будинків залишилися без газу. Як виявилось, під час планової продувки газопроводу один з абонентів не відкрив співробітникам компанії.

"Ось вже другу добу доводиться готувати на електроплитці. Газу немає", – поскаржився маріупольський пенсіонер Іван Горяйнов.

Жителі вулиці обурені, вони вже дзвонили на гарячу лінію газівників, але ті попередили, що поки не потраплять до зазначеного будинку, газу не буде. При цьому місцеві жителі зляться на своїх сусідів, стверджуючи, що ті знають про наслідки, але навмисне всіх ігнорують.

"Ми ввечері тут стояли. І стукали в хвіртку. Не відкривають. Телевізор працює, вдома перебувають. А не пускають до будинку", – кажуть сусіди. Також вони додають, що спробували поспілкуватися з господарями і наступного дня, але їм це знову не вдалося.

У свою чергу, газівники пояснили свої дії вимогами безпеки: "Раптом там щось відкрито, зараз вони пустять цю вулицю, "загазується" і вибухне будинок. Хто буде за це відповідати?"

При цьому головний інженер ПАТ "Маріупольгаз" Сергій Оліфер запропонував вихід із ситуації.

"Є варіант тимчасового механічного від'єднання будинку від загальної системи для відновлення пуску для інших абонентів", – заявив він.

В половині будинків вже змогли відновити підключення газу, а решта будуть підключені найближчими днями. А ось невловимих абонентів газівники планують відвідати, але вже за рішенням суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення