У Маріуполі наркоторговець здавав приміщення за дві дози опію

36-річному маріупольцю загрожує до 5 років позбавлення волі за надання свого житла знайомим для виготовлення та вживання опію. Це вже другий наркопритон, ліквідований в Маріуполі за дві доби, та 66 – по області з початку року.

Як розповів помічник оперуповноваженого Центрального відділення поліції Ярослав Щедрін, під час проведення превентивних заходів на території обслуговування була отримана оперативна інформація про збір наркозалежних осіб в одному з приватних будинків.

В оселі правоохоронці крім власника житла застали ще трьох його гостей. Присутні вже встигли виготовити і вжити свіжоприготоване «зілля».

Про це свідчили медичні шприци, частково заповнені рідиною коричневого кольору, посуд із залишками інгредієнтів і складові для виготовлення наркотичного засобу.

Крім того у господаря будинку вилучено два шприци, частково заповнені опієм, які залишилися йому у рахунок оплати за надане приміщення.

Підозрюваний зізнався, що протягом трьох років вживає наркотики. Надання будинку в оренду таким само наркозалежним було гарантованим джерелом дози.

Вилучені предмети направлено на експертизу, за результатами якої буде вирішуватися питання про притягнення зловмисника до відповідальності за ч.1 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

Наразі проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.317 «Надання приміщення для вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення