У Маріуполі поліцейські допомагали підозрюваному "уникнути" кримінальної відповідальності (фото)

Правоохоронці затримали трьох дільничних інспекторів Маріупольського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області, які за винагороду взялися допомагати підозрюваному уникнути кримінальної відповідальності. Про це повідомляє ДБР.

Встановлено, що поліцейські вимагали 2 000 доларів США «відкупних» від місцевого мешканця за не притягнення до кримінальної відповідальності за, ймовірно, скоєні ним неодноразові крадіжки у торгівельних закладах міста.

Ділків у погонах затримано вночі, 30 березня, під час одержання частини раніше обумовленої суми неправомірної вигоди у сумі 40 000 гривень.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Кримінальне провадження розслідується за статтею прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Донецька обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ в Донецькій та Луганській областях.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення