У Маріуполі суд заарештував добровольця з Білорусі за підозрою у вбивстві

 Канал 112

Жовтневий районний суд Маріуполя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для білоруського добровольця Ігоря Клевка, який воював на боці українських військовиків. Його заарештували до 19 квітня за підозрою в умисному викраденні і вбивстві. Про це пише білоруська служба "Радіо Свобода".

У матеріалах справи йдеться про те, що Клевко разом з іншими добровольцями, громадянами України, приблизно у другій половині жовтня 2014 р. отримав замовлення "від особи, яку зараз намагається встановити слідство, на викрадення, незаконне позбавлення волі та ліквідацію, тобто умисне вбивство" жителя одного з прилеглих до Маріуполя населених пунктів.

Згідно з матеріалами, жертву вивезли 2 листопада 2014 р. до лісосмуги, розстріляли з автомата Калашникова в спину і закопали на місці. За даними слідства, постріл здійснив саме Ігор Клевко.

Під час судового засідання Клевко заявив, що обставини, про які згадується у справі, можливо, й мали місце, однак у скоєнні цього злочину його обмовили. Доброволець просив суд не задовольняти клопотання щодо арешту, посилаючись на те, що він проходить курс лікування, а в умовах СІЗО це неможливо.

Згодом суд постановив взяти його під варту. Рішення мотивували тим, що Клевка підозрюють у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад десять років, а також те, що він може сховатися від органів досудового розслідування.

Видання зазначає, що Клевко більш відомий під позивним "Лев". Він разом з батальйонами "Донбас" і ДУК "Правий сектор" пройшов майже всі гарячі точки АТО на сході України: Артемівськ, Попасну, Лисичанськ, Іловайськ і Піски. Під час бойових дій у Пісках дістав поранення.

У рішенні суду зазначається, що Клевко має білоруське громадянство і статус біженця в Чехії. Після участі в добровольчих батальйоназ він почав службу у Збройних силах України за контрактом.

Раніше Солом'янський районний суд Києва заарештував громадянина Грузії Гію Церцвадзе, який воював добровольцем на боці сил Антитерористичної операції, за підозрою у вбивстві на території Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення