У Маріуполі в аптеках продають наркотики

Комбіновані лікарські препарати, які місять наркотичну речовину кодеїн, стали основним джерелом прибутку однієї з аптек міста. Аптекар спокійно відпускав препарати без рецепту лікаря. Співробітники слідчого управління та управління протидії наркозлочинності ГУНП в Донецькій області задокументували правопорушення. Загальна сума вилученого складає близько 65 тисяч гривень. За фактом відкрито кримінальне провадження.

Оперативну інформацію про те, що одна з аптек міста займається нелегальним обігом кодеїновмісних препаратів, поліцейські з управління протидії наркозлочинності дізналися від місцевих мешканців. Люди скаржилися, що біля аптеки збираються наркозалежні особи. Провівши комплекс необхідних оперативних заходів, правоохоронці отримали санкцію на обшук закладу та вчора реалізували його.

Вже біля самої аптеки поліцейські зустріли наркозалежного чоловіка, який тільки-но придбав 30 доз кодеїновмісного препарату, віддавши за це трохи більше 100 гривень.

У самому ж закладі правоохоронці виявили понад 1,5 тисячі упаковок препаратів - близько 12 тисяч доз, що містять наркотичний засіб кодеїн. Їхній продаж має здійснюватися виключно за рецептом лікаря. Але, як було встановлено, в цьому закладі такими нормами нехтували. Окрім того, з’ясувалося, що обіг таких препаратів є основним джерелом заробітку закладу – окрім них в аптеці залишався тільки спирт та мінімальний запас інших лікарських засобів.

При цьому фармацевт, який, як з’ясувалося, працює в цій аптеці вже давно, не працевлаштована.

Слідчим управління ГУНП в Донецькій області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом порушення правил відпуску наркотичних засобів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до безрецептурного відпуску кодеїновмісних лікарських засобів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення