У Марокко заарештували прихильника ІДІЛ, який планував теракти

 ТАСС

Служби безпеки Марокко заарештували 14 жовтня прихильника терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІД) в місті Касба-Тадла, розташованому в центральній області Тадла-Азілаль. Про це йдеться в комюніке міністерства внутрішніх справ, що надійшов в представництво ТАСС в Рабаті.

За інформацією відомства, операція по затриманню злочинця була здійснена співробітниками Центрального бюро судових розслідувань (ЦБСР) Марокко і є частиною зусиль держави з протидії терористичним загрозам.

Як показали результати обшуку, активіст ІД займався виготовленням вибухівки у своїй майстерні. Силовикам також вдалося виявити "велику кількість підозрілих матеріалів, які могли бути використані в злочинних цілях", наголошується в заяві МВС.У заарештованого було знайдено чорний прапор ІД і відеозапис на телефоні, на якій він погрожує вчинити від імені ІД теракти на території Марокко.

Крім того, співробітники ЦБСР з'ясували, що зловмисник є братом марокканського бойовика, який раніше загинув у Сирії чи Іраку, воюючи в лавах ІД.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення