У Мексиці застрелили наркобарона Сухоти

 BBC

Засновник наркокартелю «Сім'я з Мічоакана» (La Familia Michoacana) 52-річний Карлос Росалес Мендоса (Carlos Rosales Mendoza) знайдений застреленим на заході Мексики.

Тіла наркобарона і ще трьох чоловіків були виявлені на стоянці біля об'їзної дороги, повідомляє у вівторок, 29 грудня, BBC News.

Експерти встановили, що вбивство було скоєно не в тому місці, де виявили тіла. Всі четверо спочатку піддалися жорстоким тортурам, а потім були вбиті з вогнепальної зброї, вважають в правоохоронних органах.

Як зазначає РИА Новини, на думку місцевої влади, Мендоса, відомий як Сухоти, брав участь у таємній сходці лідерів злочинного світу Мічоакана в місті Усперо, де сталася перестрілка.

В результаті він отримав вогнепальні поранення, був врятований своїми охоронцями, проте потім помер.

Мендоса зайнявся торгівлею наркотиками в 1980-х в західному мексиканському штаті Мічоакан. Свій картель він заснував у 2000 році, при цьому його учасникам було заборонено самим вживати наркотики і поширювати їх на території Мексики.

Угруповання спеціалізувалося на метамфетамине і стало найбільшим постачальником на територію США.

Незважаючи на те, що члени La Familia Michoacana виступали за сімейні цінності і заявляли про допомогу бідним, за картелем закріпилася слава одного з найжорстокіших. Зокрема прихильники Мендоси вважали, що у них є якесь божественне право вбивати своїх конкурентів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення