У мережі обурені таємницею прес-конференції Шевченко в Києві

 Апостроф

У соцмережах в журналістських колах активно обговорюють факт зустрічі головного тренера збірної України Андрія Шевченка з представниками ЗМІ - ця зустріч відбулася в закритому форматі, за участю кореспондентів, репортерів і редакторів, згідно чітко із затвердженим в Федерації футболу України списку, а також попередження "вимкнути диктофони ".

Про те, що така зустріч відбулася 12 серпня в Києві, на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст Андрій Коваленко.

"За великим рахунком те, що витворили Шевченко і ФФУ - перший крок до цензури. Я знаю кількох журналістів, які не прийшли на сьогоднішню сходку з принципу, оскільки зустріч за зачиненими дверима - це перший крок до цензури. І я знаю багатьох журналістів, які за європейський підхід, котрі вважають за можливе вчити інших принципам, але вони пішли, по суті, наплювавши на ці принципи. Я не знаю випадків, щоб так робили у Європі. І дуже приємно, що завдяки листу-запрошенню знаю всі прізвища людей, які там були. З цими журналістами все стало ясно. P.S. І не Шевченко це організовував, а той, хто задобрював сьогодні поруч з ним", - написав Коваленко.

"Не знаю, можна думати про редакцію, сім'ю,гроші, подальшу лояльність зі сторони чинуш, але умови, які запропонували в ффу - це плювок, глузування з професії. А тому ті, хто пішов на це... Ну, ви зрозуміли", "А вони, ці відбірні, донесуть до нас, про що там говорили??? Яника, хоч по тєлєку показували з відбірними писаками...А тут - тайна вечеря. Напевне, щось надумали, як збірну Ісландії заплутати...Чи ні???" - коментують повідомлення про закритому форматі спілкування тренера і журналістів в соцмережах.

"Я можу сказати, що не вітаю такий формат спілкування головного тренера з пресою, але з огляду на реалії нашої країни, це нормальне явища. Вирішують ж ночами в Адміністрації президента свої питання Ахметов і Коломойський і т.д. Ну чому ж головному тренеру збірній не налити журналістам і не поспілкуватися в тісному колі? Криміналу тут не бачу, людину можна вивезти з совка, а совок з людини - ніколи ", - прокоментував ситуацію для" Апострофа" головний редактор видання football.ua Кирило Крижанівський.

Додамо, що самі представники ЗМІ, які вирушили на спілкування з Шевченком, а поруч з головним тренером знаходився ще й президент ФФУ Андрій Павелко, назвали його "неформальним спілкуванням з пресою", і природно використовували і видавали інформацію отриману на "прес-конференції" на сторінках своїх видань.

"Я почитав звіти деяких з них. Вони реально не шарять чого всі так гонять - подумаєш, чуваки в ролі Гужви на пресухах у Яника побували", - додав Коваленко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення