У мережі спливли прізвища заражених коронавірусом: тепер над ними знущаються

Медзаклади зобов'язані інформувати МОЗ про випадки зараження коронавірусом COVID-19, а в разі приховування такої інформації - повинні понести відповідні покарання. Разом з тим, влада не має права розголошувати прізвища заражених, тому як це вже призвело до порушення їх прав. Тепер в ЗМІ над людьми публічно сміються і знущаються. Проблему умисного зливу даних підняв на своїй сторінці в Facebook тележурналіст Костянтин Стогній.

"Як бути з лікарською таємницею? З приватністю особистих даних? Чому в ЗМІ з глузуванням обговорюються прізвища заражених? Це не порушення їх прав? Так, треба карати медустанови за приховування даних. Але тоді треба жорстко карати і тих, хто їх розголошує!", - зазначає ведучий програми "Надзвичайні новини".

Стогній підкреслив, що ця пандемія оголює не тільки слабкості системи, а й безпросвітну тупість чиновників усіх органів.

"Я б уже їх залишив у спокої. Ну, скільки можна їх тикати мордою в очевидні прогалини? Набридло. Але я змушений це робити. Від цього, без перебільшення, залежить розвиток нинішньої ситуації", - резюмує він.

Журналіст зазначає, що в Україні не введено надзвичайний стан, а президент в своїх зверненнях до громадян з телеекрану запевняє, що немає ніяких обмежень прав і свобод. Однак, це не так.

"Невже всім цим світилам карантину і всіляким Штабам не зрозуміло, що не можна все вимагати тільки від громадян? Звалювати весь тягар цього періоду на бізнес і простих людей? Ну, треба ж карати і неурядових представників влади. Інакше ця несправедливість закінчиться соціальним вибухом. А кричуще порушення прав громадян і розголошення їх діагнозів призведе до того, що люди просто відмовляться проходити тести на коронавірус. Свіжі в пам'яті камені Нових Санжар та пропозиція збити ракетою літак. І це тих, хто був не заражений, а просто відправлений на карантин!", - попередив Стогній.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення