У мерії Києва дозволили вечірки з циганами і ведмедями

 Вести.UA

Київську мерію здають під корпоративи та дні народження. Свято пропонують провести в депутатській їдальні або VIP-залі з окремим входом з боку внутрішнього дворика. А за додаткову плату навіть обіцяють привести живих ведмедів і циган з київського ансамблю. У мерії кажуть, що дозволили з цього року здавати приміщення, правда, без п'янок.

Будь-який каприз за ваші гроші

Тепер організувати корпоратив чи день народження можна прямо в будівлі Київради. У списку заборон — тільки салюти і пікніки. Дивно, але оголошення про допомогу в проведенні свят розміщено на виході з їдальні столичної мерії.

Ми зателефонували за вказаним номером і повідомили, що скоро святкуємо ювілей компанії і хочемо влаштувати в мерії гучну вечірку. Молодоу людину на тому кінці дроту наше питання не здивувало. «Якщо зійдемося в ціні, можемо вам прямо в їдальні накрити або в VIP-залі, щоправда, там тільки закінчили ремонт. Але якщо потрібно, ми туди меблі, посуд та текстиль, як у ресторанах класу люкс, принесемо. Тільки алкоголь з вас, так буде легше і вам, і нам», — відповів чоловік, який представився директором event-компанії, по імені Андрій.

Більше того, він навіть запропонував привезти до нас на свято живих ведмедів з циганами і відомого ведучого, які будуть розважати гостей. «Та які жарти, у нас є дресировані ведмеді у складі київського циганського ансамблю. Їх ми можемо провести через службовий хід з Пушкінської. Ми можемо зробити все, що ви хочете, я беру всі проблеми на себе. Відомий ведучий обійдеться в 25 тис. грн», — запевнив Андрій. За його словами, 40 хвилин такого задоволення обійдеться в $1 тис. Заїхати на територію КМДА на своїх машинах, як виявилося, теж не проблема.

«Ми попередньо складемо список з номерами автомобілів, і всі вони будуть пропущені в обумовлений час», — сказав Андрій. А ось в мангалі у внутрішньому дворі нам відмовили: «Ну, це взагалі був би сюр — смажити шашлики в мерії. Звичайно, ні».

Щоб остаточно визначитися з вартістю заходи, нас попросили скласти список бажаних страв. Меню, яке включало 10 видів холодних закусок, два види хачапурі, шашлик з гарніром і сьомгу, потягнуло на 650 грн з людини. «Якщо ми з вами зійдемося в ціні за банкет, щодо приміщення можете не турбуватися», — запевнив Андрій.

Мерію здають під корпоративи

Як розповів нам глава апарату КМДА Володимир Бондаренко, мерія дійсно надає деякі приміщення для проведення публічних заходів. «Ми безкоштовно надаємо тільки колонний зал. Але випадків комерційної оренди я поки не пам'ятаю», — каже Бондаренко.

У той же час секретар Київради Володимир Прокопів каже, що були випадки, коли в будівлі КМДА святкували випускні.

«Звичайну п'янку навряд чи дозволять, а от якісь громадські заходи, думаю, можна», — сказав Прокопів. У свою чергу глава секретаріату

Київради Ігор Хацкевич вважає, що здавати приміщення, які знаходяться у власності київської громади, — це неприпустимо.

«Як можна отримувати вигоду з того, що належить усім киянам. Тим більше, що у нас і так вільних приміщень не вистачає», — зазначив Хацкевич. До речі, він говорить, що у столичної влади є й інші бізнес-плани. За його словами, в рамках публічного простору, який планують створювати в мерії, збираються відкрити в ній пошту, кіоски з чаєм і тістечками, аптеку і здавати місця під термінали для поповнення рахунків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення