У Меркель дали пораду Порошенко з приводу Шокіна

 Deutsche Welle

Німецькі парламентарі бачать в особі глави ГПУ Віктора Шокіна перешкоду на шляху реформ, і вважають, що його необхідно терміново прибрати з посади. Про це заявили у вівторок у Києві голова комітету бундестагу з питань ЄС Гунтер Кріхбаум і депутат Норберт Шпинрат, передає DW.

"З особою нинішнього генпрокурора реформа прокуратури, яка відбувається, не може вважатися надійною", - заявив Шпинрат.

"Звичайно, ні я, ні хто-небудь інший не зважиться судити про ситуацію здалека, з Німеччини. Хоча тема ГПУ і фігури генпрокурора була мені відома ще з Берліна. Але ця тема звучала також від усіх наших співрозмовників в Україні. І кожен – і політики, і представники громадянського суспільства – казав, що цю думку треба донести до всіх, з ким ми будемо зустрічатися. У цій ситуації ми просто не можемо не підтримати таку думку", - підкреслив Норберт Шпинрат.

Він зазначив, що під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком німецькі парламентарі мають намір порадити йому прибрати всі перешкоди на шляху реформ.

"Часу для реформ залишилося мало. У молоді, яка виходила на Майдан, відстоюючи європейські цінності, може скінчитися терпіння, адже вони більше не хочуть жити в корумпованій країні", - додав представник фракції ХДС/ХСС в бундестагу Гунтер Кріхбаум.

"Якщо успіху реформ перешкоджає якась особа, то ми відчуваємо свій обов'язок поділитися порадами на зустрічах, які у нас ще будуть в Києві", - підкреслив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення