У Миколаєві через коронавірус у проблемні родини повернули 160 дітей

У Миколаєві, де коронавірусом заражаються цілі сім'ї, на карантин закрили інтернати. Тепер 160 дітей знову повернули в проблемні сім'ї. Про це на засіданні міської комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій розповіла депутатка місцевої міськради Олена Кисельова, повідомляють "Новини N".

"Діти повернулися в ті сім'ї, з яких вони були вилучені в силу того, що батьки не можуть виконувати свої обов'язки, не можуть їх годувати, доглядаи за ними. Сьогодні інтернати повернули дітей в ці складні сім'ї. У міської служби у справах дітей немає можливості проводити обстеження цих сімей – немає фінансування. Я мовчу про відсутність навчання в таких сім'ях, і про таку серйозну проблему, як сімейне насильство. І нам треба залучатися до вирішення цієї проблеми", – заявила вона.

Депутатка зазначила, що зараз ці діти виявилися просто нікому не потрібними.

"По суті, це "державні діти". На їх харчування, навчання, утримання в інтернаті виділялася субсидія з державного бюджету до обласного. Зараз всі ці гроші не витрачають – дітей повернули в сім'ї, ці гроші зекономлені. Куди їх поділи, ці кошти? Чому їх зараз не виділяють на підтримку цих дітей? На те, щоб, перебуваючи в неблагополучних сім'ях, вони отримували харчування, якісь інші необхідні речі? Вони, виходить, нікому не потрібні, про них не подумали", – додала Кисельова.

За її словами, на даний момент вирішенням цієї проблеми в місті не займаються.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення