У Миколаєві мати-одиначка обманювала покупців на OLX, щоб прогодувати дитину-інваліда

У Миколаєві суд виніс вирок шахрайці, яка обманювала покупців через сервіс об’яв Оlx.ua. У скоєному жінка зізналась, розкаялась та повернула кошти обдуреним людям. Суд звільнив її від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік, враховуючи, що вона має дитину-інваліда і вдруге вагітна.

Під час слідства було встановлено, що в період з травня 2019 по травень 2020 року обвинувачена шляхом обману під приводом продажу товару створила аккаунт на веб-сайті "Оlx.ua", де розмістила оголошення про продаж товарів побутового призначення. У ході листування домовлялася із потерпілими про продаж товару, брала передоплату, але товар не надсилала, повідомляють "Новости N".

У судовому засіданні жінка визнала свою провину в інкримінованих правопорушеннях та щиро покаялася. У залі суду обвинувачена розповіла, що вона самотня мати та самостійно виховує дитину-інваліда. За її словами, на вчинення зазначених правопорушень пішла під впливом складних життєвих обставин, а гроші витрачала виключно на дитину. Крім того, жінка пояснила, що зараз вагітна. Матеріальні збитки потерпілим обвинувачена відшкодувала у повному обсязі.

"Обираючи міру покарання, суд врахував тяжкість та обставини скоєного правопорушення, те, що обвинувачена раніше не судима, за місцем проживання характеризується позитивно, є самотньою матір'ю та самостійно виховує та утримує малолітню дитину-інваліда, вагітна; повне добровільне відшкодування збитків; обставина, яка пом'якшує покарання у вигляді щирого каяття", - йдеться у рішенні суду.

У результаті суд визнав обвинувачену винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч. 3 КК України (шахрайство) та призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України жінку звільнили від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік; згідно зі ст. 76 КК України її зобов'язали періодично з'являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти про зміну місця проживання та роботи. Окрім цього з правопорушниці стягнули на користь держави витрати на проведення експертиз у сумі 7845,60 грн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення