У Миколаєві випустили з СІЗО чеченця Тимарова, який воював на Донбасі

 Канал 112

У Миколаєві з СІЗО випустили громадянина РФ, чеченця Мовла Тимарова, з якого за погодженням генерального прокурора України було знято екстрадиційний арешт

Зараз Тимаров сподівається, що йому нададуть в Україні статус біженця.

Прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook заявив, що, оскільки провина не доведена, екстрадувати Тимарова у Росію не збираються.

"Не планувалося і не відбудеться підписання екстрадиції уродженця Грозненського району Чечні Мовла Тимарова. ГПУ направила доручення на прокуратуру Миколаївської області - скасувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Тимарова та випустити його з СІЗО", - поінформував Лисенко.

Тимаров був змушений залишити територію РФ, за його словами, через політичну ситуацію. У 2007 році його звинуватили за статтею про незаконний обіг наркотичних засобів та оголосили в міжнародний розшук. Сам він заперечує свою провину і стверджує, що в Росії його переслідують за опозиційні політичні погляди.

З 2015 року він воював на Донбасі у складі батальйону Шейха Мансура.

Три місяці тому Тимарова за рішенням Ленінського суду Миколаєва взяли під арешт за екстрадиційним запитом Росії. Однак, за словами прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса, російська сторона не надала доказів провини. Тому було ухвалено рішення про зняття екстрадиційного арешту.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура екстрадувала в Російську Федерацію інгуша Тимура Тумгоєва за запитом Федеральної служби безпеки Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення