У Миколаївській області збунтувалися військовослужбовці 53-ї бригади

 Лівий берег

Вдень у понеділок, 8 лютого, 46 бійців з 53-ї окремої механізованої бригади, не задоволені умовами їхнього розміщення на полігоні "Широкий Лан", вирішили пішки рушити до Миколаєва.

Про це повідомляє миколаївське видання "Преступности.НЕТ".

Більшість з бійців - мобілізовані, лише кілька контрактників. Бійці заявили, що сплять вони на Широкому Лані практично на снігу і не можуть навіть помитися. Хтось із бійців зізнався, що востаннє мився 25 грудня. Також у бійців дуже багато скарг на командира Олександра Марущака.

Через деякий час Миколаївська облдержадміністрація надіслала автобус, щоб привезти військових у місто. Там вони зустрілися з військовим прокурором Миколаївського гарнізону Південного регіону Олександром Китом. Той пообіцяв провести перевірку. Військових автобусом відправили назад на полігон.

Тим часом представник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі каналу "112 Україна" пообіцяв, що на підставі претензій бійців буде проведено службову перевірку. За його словами, посадову особу, з вини якої сталася така ситуація, буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Він зазначив, що зараз на місці працюють представники військової служби та правопорядку ЗСУ, представники оперативного командування "Схід" з Дніпропетровська, щоб розібратися, наскільки мають підстави претензії військовослужбовців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення