У миколаївській школі відкрили кіноклуб

Школа №57 імені Т.Г.Шевченка Миколаївської міської ради стала членом Всеукраїнської мережі постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA, підписавши письмову Угоду про співробітництво. Про це розповів директор учбового закладу Андрій Малахов, повідомляється на сайті школи.

«Ми відкрили шкільний кіноклуб, що було давньою мрією. Наші учні по-справжньому пишаються, що мрія здійснилася, і тепер навіть стало можливим співпрацювати в рамках комунікаційної кампанії «Moving Forward Together» Представництва Євросоюзу в Україні. Щоб потрапити в мережу кіноклубів Docudays UA, довелося виконати помітний обсяг роботи. Перш за все, це відповідна матеріально-технічна база», - розповів Малахов.

Школа придбала ряд дорогого обладнання, реконструювала актовий зал. Було переобладнано весь блок режисерського пульту управління відео/кінотехнікою – його перенесли з центру в кінець залу. Також автоматизували процеси для дистанційної трансляції, придбали нові дистанційні пульти управління, моторизований кіноекран (розміром 5 м/3 м), змонтували сучасний проєктор 3D і ще багато чого.

«Вся ця техніка була закуплена на кошти нашого фонду «Школа над лиманом». Кіноклуб буде виконувати широке коло завдань. Учні зможуть дивитися тематичні фільми (під час вивчення художніх творів української та зарубіжної літератури). Також у них буде можливість у стінах школи в невимушеній комфортній обстановці знайомитися з сучасним кінопродуктом – науково-популярними, документальними та художніми стрічками про наше минуле, історію, культуру, традиції. Зокрема і кінострічками, в яких розповідається про основні права і свободи громадян, дотримання принципів демократії, гідності, свободи, людяності», - також розповів директор школи.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення