У Миколаївському зоопарку собаки загризли чотирьох вихованців

 СЕГОДНЯ

У Миколаївському зоопарку бродячі собаки вночі пробралися в вольєр і розірвали чотирьох альпак – тварин з Південної Америки.

"Шкода їх. З'їли собаки, прикро ... Дуже красиві, ми там довго стояли в останній раз, коли були", - поділилася своїми емоціями Світлана Авраменко, відвідувачка звіринцю.

У свою чергу, заступник директора Миколаївського зоопарку Юрій Кріченко зазначив, що трупи трьох тварин були виявлені в басейні, а одного знайшли на території самого вольєра.

При цьому територія всього зоопарку знаходиться під наглядом відеокамер, причому вольєр з альпаками добре видно на моніторах. Чому охорона не відреагувала на появу собак, керівництво не коментує, а не на камеру зізнається, що інцидент трапився через погане освітлення звіринця.

"Раніше вони не скаржилися на освітлення, поки трагедія не сталася, їх все до цього влаштовувало", – заявив Юрій Кириченко.

Також він додав, що в інциденті звинувачує охорону і вимагає від них компенсації в 180 тисяч гривень, хоча за ці гроші купити нових тварин дуже проблематично.

"Наші колеги із зоопарку Лімпопо завезли з Європи, і нам завезли, ми довго їх чекали. Зараз деякі зоопарки України розвели цих тварин, будемо намагатися їх завезти", - заявив він.

У мерії Миколаєва зізналися, що боротьбу з бродячими собаками, яких в місті більше п'яти тисяч, блокують зоозахисники.

"Потрібно робити кардинальні заходи по зменшенню чисельності", – заявив Юрій Степанець, заступник мера Миколаєва.

А поки чиновники вирішують, як захистити людей і тварин від зграй бродячих собак, паркан покривають сіткою-рабицею, щоб пси знову не пробитися на територію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення