У Мінфіні заявили про продаж державного банку

 Intermarium

У Міністерстві фінансів заговорили про інтерес на ринку до покупки Укргазбанку. Його планують продати вже цього року. На думку радника президента Асоціації українських банків Олексія Куща, цей банк з-поміж інших державних найбільше готовий до продажу. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

“Укргазбанк технологічний і адаптований до ринкових умов. Він з державною часткою капіталу, а не державний Теоретично його можуть купити повністю або частину акцій. Порівняно з Приватбанком чи Ощадбанком його було б найпростіше продати”, – говорить експерт.

За його словами, знайти покупців на банківському ринку для купівлі такого банку сьогодні важко.

“Потенційно якась фінансова група могла би його придбати, але на практиці знайти покупця на фінансову установу важко через погану ситуацію у банківському секторі. Інвестор приходить на той ринок, який зростатиме найближчі 2-3 роки. Покупці для банків знайдуться, коли цей ринок почне зростати. Це зрозуміють за збільшенням банківських активів”, – каже Олексій Кущ.

У власності держави 55% банківського сектору. Міністерство фінансів заявляло, що планує щонайшвидше продати державні банки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення