У місті Мілуокі на акції протесту сталася стрілянина, є поранені

 BBC

В американському місті Мілуокі другу ніч поспіль тривають акції протесту в зв'язку з убивством афроамериканця поліцією. В ході заворушень сталася стрілянина, поранення отримала одна людина.

Поліцейські повідомили, що під час демонстрації невідомі почали кидати каміння і стріляти. В результаті постраждала одна людина - його доставили в лікарню на броньованій машині.

Вдень у неділю в місті було відносно спокійно. Незважаючи на це губернатор штату Вісконсін Скотт Уокер розпорядився ввести в Мілуокі національну гвардію.

Чорношкірі жителі міста вийшли на акцію протесту через убивство поліцією молодого афроамериканця. Поліцейські застрелили озброєного 23-річного темношкірого чоловіка в ході погоні в суботу.

За інформацією поліції, у нього був при собі крадений пістолет, десятки патронів до нього, а поведінка підозрюванного здавалася вкрай підозрілою.

Офіційно поліція не розголошує інформацію про те, якого кольору шкіри був убитий. Проте активісти переконані, що вбивство було скоєно за расовими мотивами.

Розлючений натовп у суботу підпалила в північній частині Мілуокі автозаправну станцію, будівля банку і два магазини, ще один магазин розграбували. Один співробітник поліції отримав травму голови, після того як у вікно патрульної машини кинули цеглину.

За даними агентства Рейтер, 17 учасників заворушень були заарештовані, четверо поліцейських отримали травми.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення