У Молдові продовжилися протести

 РБК

У Молдові в п'ятницю продовжилися антиурядові протести, учасники яких звинувачують владу в корупції і вимагають їх відставки. Кілька сотень представників Громадянської платформи Д.А. ("Гідність і правда) пікетували резиденцію президента країни з Ніколая Тімофті."Ми вимагаємо від президента підписати указ про звільнення з посади директора Національного антикорупційного центру Віорела Кетрару.

Він повинен дати хід зверненням прем'єра, який вимагає його відставки, оскільки Кетрару не справляється зі своїми обов'язками", - сказав журналістам лідер платформи Андрій Нестасе , він заявив, що, незважаючи на арешт колишнього прем'єра і одного з лідерів правлячої проєвропейської коаліції Володимира Філата "акції протесту продовжаться, а тиск на владу буде тільки посилюватися".

Пікетувальники також зажадали від Тімофті не підписувати рішення про переведення НАЦ в підпорядкування парламенту, яке прийняли на цьому тижні депутати. Вони оголосили, що починають збір підписів за проведення референдуму про всенародне обрання глави держави.

У Кишиневі вже більше місяця тривають акції протесту, в яких беруть участь десятки тисяч людей, які вимагають відставки влади та розслідування гучної справи про розкрадання мільярда доларів.

У ході протестів центр столиці перетворився на наметове містечко, котрий розділили між собою опозиційні Партія соціалістів і "Наша партія" з одного боку і Громадянська платформа Д.А. ("Гідність і правда") з іншого. У них однакові вимоги, однак активісти Д.А. виступають за європейську інтеграцію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення