У Москві далекобійники на мітингу закликали до відставки Путіна

 РБК

У Москві 3 квітня пройшов мітинг далекобійників проти системи сплати великими вантажівками за проїзд по федеральних трасах (система "Платон"), інформує РБК.

Зазначається, що водії приїхали на нього без машин, тому що проїзд на фурах до центру міста заборонений.Учасники акції заявили, що влада Росії ігнорує вимоги протестуючих водіїв скасувати новий збір, тому президенту і уряду слід піти у відставку. Цей заклик підтримав голова профспілки водіїв-професіоналів Олександр Котов.

У мітингу взяли участь далекобійники з багатьох регіонів, зокрема з Петербурга, Тульської, Вологодської, Ульянівської, Челябінської, Іванівської, Рязанської і Костромської областей, а також з Карелії, Мордовії та Удмуртії.

Учасники мітингу прийшли з плакатами "Платон на звалище, уряд - у відставку", "Платон, йди", "Досить годувати Ротенбергів".

У натовпі були помітні прапори опозиційних партій Росії.Це перша акція протесту далекобійників у центрі Москви від початку масових протестів водіїв проти системи "Платон" у листопаді 2015 року. Раніше водії влаштовували акції в інших містах і організовували протестні табори за МКАД. Найбільший табір протестувальників утворився в Хімках біля торгового центру "Мега".

Акція була узгоджена з владою. За підрахунками організаторів мітингу, на акцію прийшли близько 250 осіб.

Як повідомляли, з кінця минулого року в Росії проходять масові протести далекобійників проти системи "Платон", яка забезпечує стягування плати за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних трасах.

26 лютого Держдума РФ прийняла в третьому читанні законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення