У Москві полонені моряки вийшли із залу суду під вигуки "Слава Україні"

 Канал 112

У Москві після засідання Лефортовського районного суду полонених українських військових виводили з залу засідання під вигуки "Слава Україні" від людей, які зібралися потримати військових, передають "Крим.Реалії".

На цй момент в суді оголошено перерву на обід.

Український омбудсмен Людмила Денісова в ефірі телеканалу "112 Україна" зазначила, що рідним вдалося поспілкуватися з моряками в залі суду. Денісова прийняла участь в засіданні суду, де розглядається справа Дениса Гриценка, Михайла Власюка, Андрія Драча та В'ячеслава Зінченка.

"Наразі мені відомо, я теж спілкувалася зі слідчим, - що такого рішення про дозвіл побачень рідних з моряками не прийнято", - зазначила Денисова.

Як повідомлялося, суд за клопотанням ФСБ Росії перевів засідання в закритий режим.

Сьогодні, 15 січня, моряки в залі суду відмовилися давати показання.

Нагадаємо, вранці 25 листопада під час переходу з порту Одеси до порту Маріуполя українських малих броньованих катерів "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксира "Яни Капу" російський прикордонний корабель "Дон" пішов на таран "Яни Капу". Обидва кораблі зазнали пошкоджень. Коли група українських кораблів почала рух на вихід із Керченської протоки, кораблі РФ почали їх переслідувати. Згодом російська сторона відкрила вогонь на ураження і захопила українські кораблі.

Невдовзі всіх полонених моряків перевезли із СІЗО Сімферополя до Москви. А наприкінці грудня 2018 року всі затримані українські моряки визнали себе військовополоненими.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення