У Москві затримали 11 школярів, які крикнули поліцейському "Ні війні!"

У Москві РФ затримали 11 школярів, які крикнули поліцейському "Ні війні!". Ці діти є представниками так званої золотої молоді, майже всі навчаються в одній приватній школі. Усі підлітки зібрались відсвяткувати день народження у квартирі хлопця, який є сином відомого в Росії продюсера. Про випадок пишуть російські телеграм-канали.

Відомо, що це сталось біля Патріарших ставків. Співробітник туристичної поліції, який патрулював територію, почув з балкона багатоповерхівки "Ні війні!". Поліцейський побачив підлітків на 5-му поверсі, які після вигуку антивоєнної фрази забігли з балкона назад у квартиру. Про те, що сталося, співробітник доповів до чергової частини, на місце прибули ще поліцейські.

Квартиру швидко вирахували, але двері не відчиняли. Тому на поверсі виставили чергувати наряд поліції. У результаті потрапити в житло силовикам таки вдалося: усередині були 11 школярів, майже всі вони учні приватного освітнього комплексу "Нова школа". Підлітки святкували день народження вдома в друга – 17-річного Андрія (на фото з батьками). Хлопець з сім'ї відомого в Росії продюсера Петра Анурова (Духless, Тренер, Безпринципні, The Телки). У розмові з поліцейськими Андрій та ще двоє школярів зізналися, що кричали з балкону "Ні війні".

Дії підлітків поліцейські розцінили як вираження негативного ставлення до так званої СВО. Двом 17-річним підліткам (хлопець і дівчина) одразу виписали протокол за статтею "Публічні дії, спрямовані на дискредитацію ЗС РФ". Інших відпустили під зобов'язання про явку, але сьогодні всі підлітки з батьками мають приїхати до відділу поліції для подальших розглядів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення