У МОЗ розповіли, чому медики так часто заражаються COVID-19

У МОЗ заявили, що високий рівень захворюваності на COVID-19 серед медиків має кілька причин, серед яких - нехтування основами інфекційного контролю. Про це під час брифінгу в четвер, 7 травня, сказала заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

"Велика захворюваність серед медиків має кілька причин. Медики - це та категорія громадян, яка найбільше тестується і, відповідно, більше виявляється. З іншого боку, в Україні багато років нехтували основами інфекційного контролю, і це не вина медпрацівників, а комплексна проблема", - сказала вона в ході прес-брифінгу у Києві в четвер.

Також Микичак зазначила, що не передбачалися кошти на засоби індивідуального захисту (ЗІЗ).

"Ми проаналізували ситуацію із забезпеченням ЗІЗ в 2019 році. По областях видно, де скільки виділяли - це менш як 1% в бюджетах різних рівнів", - зазначила заступник міністра.

Ще одна причина високого рівня захворюваності серед медиків, на думку Микичак, в тому, що вони інколи не дотримуються нормативних документів. Крім того, керівництво багатьох медустанов не врегулювало належним чином процес при визначенні маршрутів пацієнтів.

Заступник міністра також зазначила, що МОЗ не має наміру вживати каральні заходи у випадках внутрішньо лікарняного поширення інфекції або обмежувати роботу лікарів, які лікують пацієнтів з коронавірусом в декількох медустановах за сумісництвом.

Нагадаємо, від коронавірусу в Україні померли 340 людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення