У МОЗ з'ясували причину рекордної захворюваності COVID-19

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає, що основна причина зростання - захворюваності на COVID-19 це порушення заходів профілактики. Також на негативну динаміку захворюваності вплинуло недотримання правил при перевезенні в міському, міжміському і міжобласному транспорті.

"Для недопущення погіршення епідемічної ситуації та вимушеного посилення карантинних заходів буде посилено державний контроль", - прокоментував Ляшко.

Органи місцевого самоврядування повинні забезпечити проведення регулярних рейдових перевірок щодо дотримання запобіжних заходів: режиму носіння масок, соціальної дистанції та заходів дезінфекції.

Госпродпотребслужба повинна посилити нагляд за дошкільними установами, закладами громадського харчування, фізичної культури і спорту, роботою ринків, установ, що надають послуги з розміщення, об'єктами торгівлі.

У свою чергу, медичні працівники та Національна поліція повинні посилити заходи з розслідування і виявлення контактних осіб. Протягом декількох місяців пандемії в більшості областей налагодилося дуже хороше співробітництво.

Також українців просять не забувати про дотримання дистанції в громадських місцях, регулярно мити руки, не чіпати руками очі, ніс і рот. Якщо ви відчуваєте себе погано, залишайтеся вдома до одужання, навіть при наявності легких симптомів. При підвищенні температури, появі кашлю та утрудненні дихання - зверніться за медичною допомогою.

Нагадаємо, кількість померлих від коронавірусу в Україні перевищила тисячу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення