У МВС відкрито 3,5 тис справ за подіями на Донбасі

 МВС України

Бойовиків підозрюють у причетності до 743 злочинів, скоєних на окупованій ними території Донеччини у квітні-липні минулого року, повідомляє сайт МВС.

99 особам вже складено і погоджено з прокуратурою підозру у вчиненні злочинів. Такими є результати двох місяців роботи міжрегіональної слідчо-оперативної групи МВС. До складу цієї групи увійшли слідчі з кількох регіонів держави. Група була створена для надання допомоги правоохоронцям Донеччини у розслідуванні злочинів, учинених на території регіону у період з 12 квітня до 7 липня минулого року на території міст Артемівськ, Дружківка, Дзержинськ, Костянтинівка, Краматорськ, Красний Лиман, Слов'янськ Донецької області.

За час двомісячного службового відрядження на Донеччину члени міжрегіональної слідчо-оперативної групи вивчили 3480 кримінальних проваджень, відібравши 743 з них, до вчинення яких можуть бути причетні члени незаконних збройних формувань. Найбільше таких кримінальних проваджень було відкрито слідчими на території Слов'янського (294), Краматорського (211) та Артемівського (74) міськвідділів внутрішніх справ.

З 9 серпня до 7 жовтня правоохоронці встановили місцезнаходження та допитали 127 потерпілих та 319 свідків. Крім того, додатково було виявлено 40 злочинів, за якими відкрито кримінальні провадження.

Стосовно 99 осіб складено та погоджено з органами прокуратури підозри про вчинення 101 епізоду злочинів. Серед цієї кількості – 30 фактів незаконного позбавлення волі або викрадення людини (ст. 146 КК), стільки ж фактів незаконного заволодіння транспортним засобом (ст. 289 КК), 14 розбоїв (ст. 187 КК) тощо.У розшук оголошено 56 осіб, отримано 41 ухвалу суду про надання дозволу на їх затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, правоохоронцями внесено 57 клопотань слідчому судді на тимчасовий доступ до речей та документів, а також проведено 4 обшуки.

Наразі відбулася ротація членів міжрегіональної слідчо-оперативної групи. Тим часом робота з розкриття та розслідування злочинів, скоєних членами незаконних збройних формувань, триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення