У NASA заявили про загрозу відправлення людини на Марс: названо причину

 Канал 24

В Національному космічному агентстві NASA розповіли, що вони не можуть відправити людей на Марс. Причина виявилась зовсім неочікуваною.

Причиною затримки відправлення людей на Марс стала нестача коштів. Про це заявив заступник адміністратора NASA з питань пілотованих космічних операцій Вільям Герстенмайер.

Я не можу назвати дату висадки людини на Марсі, і причина цього, насправді, знаходиться на рівні бюджету. Зараз запуск, спуск і посадка на Марс є величезною проблемою для нас. NASA має у своєму розпорядженні тільки 40 відсотків від необхідного бюджету,

– підкреслив Вільям Герстенмайер.

У виданні також зазначають, для відправлення людини на Марс, ракета SLS і корабель Оріон коштували агентству досить дорого. В результаті, NASA навіть не змогло приступити до проектування транспортних засобів, щоб приземлитися на Марсі або піднятися з поверхні.

Тому припускається, що для висадки людей на Марс будуть залучатись різні комерційні космічні компанії. Однак фахівці NASA зазначають, що сподіваються отримати допомогу від державних органів США.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення