У НАТО назвали головну перешкоду на шляху відбиття можливої агресії зі Сходу

 

Командувач силами США в Європі Бен Ходжес розкритикував бар'єри в Європі, які заважають вільному руху військового обладнання і військових, повідомляє Європейська правда з посиланням на портал TVN24.

Зокрема, Ходжес заявив, що він був наївним, коли рік тому думав, що країни НАТО є одночасно і членами ЄС, тому будуть легко перекидати сили і обладнання з країни в країну.

"Але навіть між союзниками та державами Шенгенської зони отримання дипломатичної згоди займає два тижні", - зазначив Ходжес.

Таким чином, за його словами, навіть оперативні сили швидкого реагування запізняться, якщо справа дійде до реальних загроз. При цьому, генерал застеріг, що росіяни вклали значні військові інвестиції в Калінінградську область:

"Якщо вони захочуть, то здатні "замкнути" Балтійське море завдяки кількості солдатів і військовому потенціалу, у тому числі ядерному, і вони можуть досягти будь-якої мети в регіоні Балтики", - заявив Ходжес.

Також Ходжес прокоментував і військову присутність РФ в Криму:

"Росія може атакувати 94% поверхні Чорного моря і закрити державам НАТО вихід до нього через гирло Дунаю. Якщо ж росіяни будуть домінувати в гирлі Дунаю, то вони можуть завдати шкоди економікам 6-8 країн НАТО", - сказав він.

Ходжес впевнений, що для Кремля мета номер один - розкол Альянсу, а також розкол Євросоюзу. При цьому, Ходжес, додав, що кращий спосіб уникнути поглиблення конфлікту, це політика стримування.

Нагадаємо, що останнім часом у ЗМІ активно циркулює теза про можливе зіткнення НАТО і Росії в регіоні Балтії. Так, авторитетний журнал Foreign Policy повідомив, що вперше після розпаду Радянського Союзу міністерство оборони США оновлює свої плани на випадок непередбачених обставин - збройного конфлікту з Росією, зокрема, на території країн Балтійського регіону.

При цьому в Пентагоні всіляко підкреслюють готовність вести конструктивний діалог з Москвою, заперечуючи можливість відновлення Холодної війни між двома державами, і тим більше, початку військового зіткнення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення