У Нідерландах госпіталь виплатить жінці компенсацію € 350 тис за медичну помилку

 ТАСС

Госпіталь при Університеті Утрехта повинен виплатити рекордну для Нідерландів компенсацію в розмірі € 350 тис. жінці, яка постраждала від медичної помилки. Як передає новинна служба NRC, таке рішення винесла служба контролю за діяльністю установ охорони здоров'я.

У 2011 році жінка проходила обстеження по гінекологічному питанню, в ході якого разом з іншими аналізами без її відома був проведений тест на рак шийки матки. Він показав наявність ракових клітин, але помилково результати було надіслано в архів без повідомлення про необхідність проходження курсу лікування, і виявили це працівники медичного закладу лише через два роки.

Після цього пацієнтка була негайно поінформована і пройшла курс лікування, але було занадто пізно. Зараз вона невиліковно хвора, і лікарі припускають, що жити їй залишилося не більше року.

Обтяжуючою обставиною в цій справі стало те, що госпіталь повідомив службу контролю не відразу після виявлення помилки, а лише в червні цього року.

Міністр охорони здоров'я, добробуту та спорту Едіт Схіпперс назвала цю помилку жахливою. "Це дуже сумно, - зазначила вона. - Складно передати словами, як ми співчуваємо цій жінці".

Міністр закликала службу контролю розробити необхідні заходи, що запобігти можливість таких ситуацій у майбутньому.

"Те, що сталося, не повинно повторитися ніколи", - підкреслила Схіпперс.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення