У Нідерландах і Австрії пройшли COVID-протести з погромами: у хід пішли коктейлі Молотова, газ та кийки (відео)

Жителі Нідерландів та Австрії вийшли на мітинг проти ковідних обмежень. Втім, мирні акції у Роттердамі переросли у побоїща. Відео заворушень і втихомирення поліцією супротивників обмежувальних заходів опублікував Telegram-канал Mash.

Зокрема, у Роттердамі протестувальники громили вітрини та підпалювали машини, використовували феєрверки і камені.

Правоохоронці закликали мітингувальників до спокою і робили попереджувальні постріли. Поліція також використала водомети для розгону протестувальників. Правоохоронці спростували інформацію про загибель протестувальника від куль копів. Поки відомо про сімох поранених, у двох - вогнепальні рани. За агресивні дії було затримано 51 людину, пише NOS.

Відзавтра, з 22 листопада, уряд Австрії запроваджує загальнонаціональний локдаун для всіх мешканців країни, а з лютого в країні запровадять обов'язкову вакцинацію. У зв’язку з цим у Відні на акцію протесту вийшли десятки тисяч мітингувальників, пише "Німецька хвиля".

Поліція Відня оцінила приблизну кількість учасників акції у місті у 35 тисяч осіб. За даними організаторів заходу з правопопулістської Австрійської партії свободи, у протестах взяло участь понад 100 тисяч людей.

Незважаючи на окремі інциденти, коли демонстранти кидали пляшки у поліцейських, акція пройшла спокійно. За порушення громадського порядку було затримано 10 людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення