У Нігерії смертник підірвав в мечеті понад 50 осіб

 СЕГОДНЯ

У Мубі, штат Адамава (Нігерія) стався самопідрив в мечеті терориста-смертника. Як мінімум 50 людей загинули.

За словами представника місцевої поліції Отмана Абубакара, молодик увійшов до мечеті і привів у дію саморобний вибуховий пристрій.

"У мечеть разом з іншими увійшов юнак близько 17 років, що носить жилет для самогубців. Відразу після молитов він підірвав бомбу. Багато хто з поранених проходять лікування в різних лікарнях на півночі Мубі" – повідомив представник поліції Осман Абубакар.

Напад стався у вівторок о 5:20 за місцевим часом. Постраждалі евакуйовані до місцевої лікарні. Цей теракт є однією з найбільш смертоносних атак в Нігерії в 2017 році.

Відповідальність за вибух поки не взяла на себе жодна організація. Однак за попередніми даними, бойовику було близько 17 років, і він належав до ісламістського угруповання "Боко Харам".

Нагадаємо, минулого тижня терористи-смертники атакували передмістя Майдугурі, столиці штату Борно на північному сході Нігерії. Внаслдіок серії вибухів 18 людей загинули, ще 29 отримали поранення.

Раніше влітку 82 школярки з ліцею в нігерійському місті Чібок, викрадені бойовиками радикального руху "Боко харам", звільнені в штаті Борно на північному сході Нігерії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення