У Німеччині "медичний серійний" вбивця відправив на той світ 100 людей

 Depo

У німецькому місті Ольденбург розпочався суд над колишнім медпрацівником, якого звинувачують у вбивстві 100 пацієнтів

Слідчі вважають, що 41 річний Нільс Хегель призначав смертельні дози ліків людям, яких він доглядав у двох лікарнях на півночі Німеччини

Згідно з матеріалами слідства, мотивація чоловіка полягала у тому, щоб вразити колег реанімацією пацієнтів, що втратили свідомість.

Хегель вже відбуває довічне ув'язнення за вбивства людей, за якими він доглядав. Під час суду у 2015 році він зізнався у вбивстві 30 пацієнтів.

"Мені дуже шкода", - заявив він.

Проте згодом слідчі запідозрили, що Хегель розповів не про всіх своїх жертв.

Очікується, що суд триватиме до травня. Під час слухань врахують результати аналізів, проведених на ексгумованих тілах померлих пацієнтів.

Слідчі вважають, що в період з 1999 по 2005 рік Хегель вбивав хворих у двох клініках - 36 пацієнтів в Ольденбурзі та 64 в районі Делменхорста.

Справа є чутливою для німецьких органів охорони здоров'я, яких родичі загиблих звинувачують у закритті очей на діяльність Хегеля. Якщо його визнають винним у спричиненні смерті всіх ста пацієнтів, він стане одним із найгірших у Німеччині післявоєнних серійних вбивць.

Слідчі кажуть, що Хегель, можливо, вбив ще більше, але деякі потенційні жертви були кремовані.

Хегеля вперше арештували у 2005 році, коли помітили, що він вводить непризначені ліки пацієнту в Делменхорсті. За це у 2008 році його ув'язнили на сім років за спробу вбивства. Після цього жінка, чия мати померла під наглядом Хегеля, звернулася до поліції з підозрою, що медпрацівник вбив її матір.

У 2014-15 роках другий судовий розгляд визнав Хегеля винним у двох вбивствах та двох спробах вбивства. Він отримав довічне ув'язнення.

Медпрацівник вибачився перед родинами своїх жертв і висловив сподівання, що їхні родини знайдуть спокій. Він сказав, що рішення щодо здійснення злочинів були "відносно імпульсивними". Однак під час судового розгляду він зізнався психіатрові, що вбив понад 30 людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення