У Німеччині скасовано 380 авіарейсів

 Express

Бортпровідники німецьких лоукостерів авіакомпаній Eurowings і Germanwings, дочірніх компаній Lufthansa, розпочали страйк, що змусило німецьких перевізників скасувати майже 400 внутрішніх і міжнародних рейсів.

Через страйк скасовано 380 авіарейсів з Дюссельдорфа, Кельна, Дортмунда, Ганновера, Штутгарта, Берліна та Гамбурга. Через скасування рейсів в аеропортах Німеччини "застрягли" більше 50 000 пасажирів.

Страйк зачепив в основному пасажирів внутрішніх німецьких та європейських рейсів, в той час як дальні рейси не відмінялися. Обидві компанії пропонують своїм пасажирам можливість скасувати або змінити бронювання без додаткових витрат, повідомляє Про це повідомляє Німецька хвиля.

Раніше повідомлялося що через позицію авіакомпанії Eurowings у суперечці з трудовим колективом щодо заробітної плати та соціальних гарантій профспілка оголосила про початок страйку. Як відомо, попри те, що Eurowings є дочірнім підприємством Lufthansa, співробітники цієї авіакомпанії отримують менше, ніж у материнській компанії.

Вони вимагають гарантій збереження робочих місць, кращого пенсійного забезпечення та пайової участі у надприбутках фірми.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення