У Новосибірську православний активіст здав сина в психлікарню

Новосибірський «православний активіст» Юрій Задоя, відомий своєю боротьбою за «сімейні цінності», помістив у психіатричну лікарню власного сина. Про це повідомила Марія Кардаш — дівчина 20-річного Костянтина Задої, сина Юрія. У новосибірській лікарні №4 пройшло закрите судове засідання за позовом Юрія Задої, який вимагав застосувати до його сина примусового лікування. Виїзна комісія погодилася з його доводами і постановила залишити хлопця в лікарні. Про це повідомляє російське видання "Новая Хроніка Текущих Собитий"

«Костю закрили на примусове лікування на підставі комісії з трьох лікарів, які незрозуміло коли, за яких обставин його оглянули, не провівши жодного обстеження, аналізу або тестування». Костянтину Задое був виставлений діагноз «гострий поліморфний психічний розлад без ознак шизофренії», на підставі якого будуть застосовувати лікування нейролептиками",- повідомила дівчина.

За словами Марії Кардаш, Костянтин живе з батьком два роки, після того, як поступив вчитися в Новосибірський медичний університет. До цього він жив з матір'ю, яка в розлученні з його батьком. Весь це час між батьком і сином відбуваються часті конфлікти, викликані різницею поглядів на релігію і життя. Батько вимагає від сина дотримання постів і відвідування церкви, як мінімум, раз в тиждень.

Минулого тижня в родині розгорівся конфлікт, в ході якого Костянтин розбив скло. Батько викликав тоді поліцію і психіатра, який, однак, відмовився госпіталізувати сина.

Ще через кілька днів, 6 липня, батько вже сам прийшов з санітарами. Костянтину зв'язали руки і відвезли в буйне відділення психлікарні. У заяві Юрій Задоя написав, що син нібито погрожував йому вбивством і виколював очі на іконах.

Юрій Задоя голова ради Новосибірського відділення руху «Народний собор», він також є членом «Координаційної ради в захист моральності, культури та традиційних сімейних цінностей» Новосибірська.

Задоя відомий як борець з усім, що «ображає його почуття віруючого». Він подавав до суду позов проти Pussy Riot, скаржився на режисера опери «Тангейзер» Тимофія Кулябина (постановка була заборонена). Задоя звертався до генпрокурора Юрія Чайки з вимогою перевірити діяльність групи «Ленінград» і особливо її пісню і кліп «В Пітері — пити»

Останньою гучною подією, до якої доклав руку Юрія Задоя, стало порушення кримінальної справи проти Максима Кормелицького. В результаті доносу Задої суд засудив молодого чоловіка до року і трьох місяців колонії за репост антиклерикального демотиватора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення