У окупованому Свердловську п'яний бойовик кинув гранату у натовп - Тимчук

 Facebook

В ході збільшення кількості обстрілу в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ, противник активно використовує, крім «традиційного набору» вогневих засобів (стрілецьку зброя, гранатомети, міномети обох основних калібрів), також танки, 122-мм і 152-мм ствольну артилерію. Про це на совїй сторінці у Фейсбук повідомив координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук

"Від поодиноких вогневих нальотів бойовики поступово переходять до масованого застосування засобів ураження. Різко активізувалася діяльність ДРГ противника, а також ведення розвідки у всіх ланках, активно використовуються БПЛА і засоби РТР.

Найбільша активність бойовиків продовжувала фіксуватися районі Авдіївки. Противник активно використовує в цьому районі міномети, у перманентному режимі - гранатомети і великокаліберні кулемети. Кілька разів бойовики силами піхотних груп намагалися вийти в район «промзони», зближуючись з позиціями сил АТО на дистанцію ведення ефективного вогню.

В районі Зайцево, Жованки тільки протягом першої половини дня 31.03 терористи випустили по позиціях українських військ до 300 мін, снарядів і пострілів з СПГ-9. Також в районі Горлівки бригадна артилерійська група «3-й омсбр» бойовиків, після підвезення додаткового боєкомплекту, завдала ударів по північно-західній околиці Гольмовского (де знаходяться власні позиції терористів), після чого в «ДНР» піднялася інформаційна істерія про «підлості українських карателів, які обстрілюють мирних громадян».

На приморському напрямку противник активно використовує, крім інших засобів ураження, також 120-мм міномети. Вогонь вівся по північній околиці Водяного і блокпосту сил АТО на трасі на Маріуполь в районі Водяного, а також по опорним пунктам і НП українських військ на схід Талаковки і Гнутово. На південь від Донецька відразу на декількох ділянках (Гранітне, Павлопіль, Водяне) з'явилися добре підготовлені групи снайперів бойовиків. Також групи снайперів терористів проявляють активність в районі Дослідне і Піски, працюючи одночасно з гранатометами і великокаліберними кулеметами. В районі Авдіївки зафіксовано застосування бойовиками російських протипіхотних мін ПОМ-2 «Набряк». Дані міни встановлюються засобами дистанційного мінування. Заборонені міжнародними конвенціями.

Через активність бойовиків «ЛНР» контрольний пункт в'їзду-виїзду «Золоте» в Луганській області був закритий відразу після відкриття. При спробах в'їзду/виїзду на окуповану територію через даний КП терористи зі свого боку зупиняли транспорт і били людей, які в ньому знаходились (відзначено кілька випадків). При цьому командування бандформувань, що оперують в даному районі, послалося на те, що відкриття даного КП українська сторона з ними «не погоджувала». Характерно, що місцеве населення «ЛНР» звинувачує у закритті КП Україну.

У Свердловську за дорученням керівництва «2-го АК ЛНР» проводиться розслідування за фактом кидка гранати в мирних жителів бойовиком зі складу «4-й омсбр». В результаті дій бойовиків 6 людей поранені (2 важко). Бойовик перебував у стані алкогольного сп'яніння,"-написав Дмитро Тимчук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення