У Пакистані та Афганістані стався потужний землетрус: багато загиблих

 ТАСС

Щонайменше 57 людей загинули в різних районах Пакистану в наслідок потужного землетрусу, що стався в сусідньому Афганістані, постраждали понад 300 людей.Про це повідомила електронна версія газети Dawn.

За наявною інформацією, більшість з них стали жертвами обвалення житлових будівель. Так, шість чоловік, у тому числі кілька дітей, загинули в окрузі Сват (провінція Хайбер-Пахтунхва), ще четверо - в агентстві Баджаур "зони племен". У Каллар Кахарі (провінція Пенджаб) загинула 8-річна дитина, ще одна людина загинула в пенджабськом Касур в результаті обвалення даху. У Саргодха (Пенджаб) стіна вбила жінку і поранила ще десять перехожих. У Азад Кашмірі за схожих обставин загинув школяр. В Ісламабаді пошкоджено декілька ліній зв'язку. У Абботтабаді поштовхи викликали схід зсувів. Загальна кількість постраждалих від афганського землетрусу в Пакистані вже перевищила 300 осіб.

Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф доручив усім оперативним службам мобілізувати наявні ресурси на локалізацію наслідків землетрусу. За розпорядженням начальника штабу сухопутних військ Пакистану Рахіла Шаріфа військовослужбовці скеровані в постраждалі райони для надання допомоги цивільному населенню. Агентство Reuters повідомляє, що в Афганістані, жертвами землетрусу, за попередніми даними, стали понад 20 людей, у тому числі 12 дітей, більше сотні людей постраждали.

За даними агентства Press Ttrust Індії, двоє індійських військових постраждали в окрузі Барамулла в штаті Джамму і Кашмір, де в результаті землетрусу обрушився бункер, в якому вони перебували.

Землетрус стався біля 12.00. За даними Геологічної служби США, осередок землетрусу залягав на глибині в 196 км в горах Гіндукуш в 82 км на південний схід від афганського Фейзабада (північна провінція Бадахшан) і на відстані 67 км від пакистанського Читрал (провінція Хайбер-Пахтунхва).

Підземні удари різної сили відчувалося в Середній і на більшій частині Південної Азії, зокрема, в Індії, Таджикистані, Непалі.

За інформацією Пакистанської метеорологічної служби, магнітуда землетрусу склала 8,1. Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр і Геологічна служба США оцінюють магнітуду в 7,5.За даними Національного управління з надзвичайних ситуацій Пакистану, в найближчі 24 години є велика ймовірність нових потужних поштовхів.

Прем'єр-міністр Індії виступив зі словами співчуття і з пропозицією допомоги Афганістану і Пакистану.

"Чув про сильний землетрус і молюся за безпеку всіх, - написав Нарендра Моді на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

" Я запросив провести термінову оцінку ситуації, і ми готові до надання Афганістану і Пакистану допомоги в необхідних розмірах".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення