У підвалі приватного будинку на Львівщині знайшли мертвими чотирьох людей

У селі Повітно Городоцької громади на Львівщині у підвалі приватного будинку загинули четверо людей. Попередньо відомо, що люди отруїлись газами від гниття картоплі.

За даними ДСНС Львівщини, інцидент трапився увечері 9 серпня близько 19:45. У підвальному приміщенні двохповерхового житлового будинку знайшли мертвими чотирьох людей (трьох чоловіків і жінку) – 67, 71, 45 та 52 роки.

"Прибувши до місця події, з’ясувалось, що четверо людей зайшли в підвальне приміщення будинку, де зберігалась картопля. Люди, ймовірно, втратили свідомість через вдихання небезпечних газів", – повідомили в ДСНС.

Рятувальники в засобах індивідуального захисту органів дихання витягували тіла загиблих, також проводили обстеження першого, другого поверхів житлового будинку та горища.

За даними рятувальників, така висока концентрація газів, ймовірно, могла виникнути через процес гниття картоплі, яка була в підвальному приміщенні. Під час розкладу органічних матеріалів, таких як картопля, виникають різні хімічні реакції, які можуть виділяти небезпечні гази.

Як розповіли ZAXID.NET місцеві мешканці, загинуло подружжя – родичі власниці будинку, які мешкали по сусідству. Чоловік та жінка полізли в підвал набирати картоплю, де знепритомніли. Їх кинулися рятувати два брати-сусіди, які теж загинули.

Причини та обставини трагедії встановлюють правоохоронці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення