У Південній Осетії призначили референдум щодо об'єднання з Росією

У Південній Осетії, чию незалежність від Грузії визнають лише кілька країн світу, включаючи Росію, призначено референдум про входження до складу Російської Федерації. Указ підписано президентом Анатолієм Бібіловим. 8 травня він програв вибори на другий термін своєї посади противнику ідеї референдуму.

Референдум призначено на 17 липня, повідомило новинне агентство "Рес". В указі Бібілова йдеться про те, що голосування проводиться у зв'язку з "історичним прагненням народу Республіки Південна Осетія до возз'єднання з Росією".

Якщо голосування відбудеться, воно пройде приблизно через два місяці після того, як на посаду вступить переможець виборів Алан Гаглоєв. Він є лідером партії "Нихас", яка історично виступає за незалежність Південної Осетії. Днями в інтерв'ю ТАСС він ухилився від оцінки ідеї приєднання, заявивши, що референдум можна провести, "коли прийде час".

Південна Осетія оголосила про свій суверенітет у 1990 році. У 2008 році республіка здобула визнання Москви, а після цього ще кількох країн світу. Грузія ніколи не визнавала це рішення, у 2009 році в країні було прийнято закон, згідно з яким Південна Осетія вважається територією, окупованою Росією.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення