У Південному Судані солдатам дозволили ґвалтувати жінок в якості плати за службу

 Reuters

Влада Південного Судану замість видачі зарплати лояльним ополченцям дозволила їм ґвалтувати жінок. Про це йдеться в доповіді ООН про стан справ у країні, уривки з якого наводить Reuters. У документі повідомляється, що місцева влада не тільки закривала очі на злочини, що вчиняються бійцями, але й заохочувала їх.

«Масштаби і види сексуального насильства з боку урядових сил і ополченців описані з жахливими деталями», — наводить агентство слова верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейна

За останні п'ять місяців кількість зґвалтованих жінок досягла 1,3 тисячі осіб.

У доповіді також повідомляється про вбивства місцевих жителів і грабежі, скоєні ополченцями.

«Їх палили, розстрілювали, вони вмирали від задухи в камерах, були повішені або розрізані на шматки», — йдеться в документі ООН.

На початку червня минулого року в пресу потрапив документ, присвячений сексуальним злочинам. У документі Управління служб внутрішнього нагляду ООН повідомлялося про сексуальне насильство, що здійснюється миротворцями в гарячих точках.

Зокрема, в доповіді розповідалося про те, що службовці військ організації в обмін на секс пропонують місцевим жінкам прикраси, мобільні телефони і навіть взуття. При цьому у третині випадків мова йде про сексуальних контактах з дітьми, які не досягли 18 років. За даними управління, з 2008 по 2013 рік були зафіксовані 480 випадків сексуального насильства з участю миротворців.

Найбільше інцидентів сталося в Ліберії, Гаїті, Південному Судані та Демократичній Республіці Конго.

У Південному Судані В 2013 році почалася громадянська війна після того, як президент Сальва Кіір звинуватив свого колишнього заступника Ріка Махара у спробі держперевороту. В результаті конфлікту понад 166 тисяч жителів країни змушені були шукати притулку на миротворчих базах ООН, і більше двох мільйонів чоловік покинули свої будинки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення