У Польщі пройшов мітинг проти повної заборони на аборти

 Guardian

У столиці Польщі Варшаві тисячі осіб у неділю, 3 квітня, взяли участь в акції протесту проти повної заборони на аборти. Про це пише The Guardian.

Акцію організували після того, як прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло і лідер владної консервативної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявили, що підтримують заклик польської католицької церкви до повної заборони абортів у країні.

Окрім того, партія "Право і справедливість" планує припинити державне фінансування екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) і хоче відновити необхідність отримувати рецепт від лікаря на препарати екстреної контрацепції (таблетки для припинення вагітності після незахищеного вагінального сексуального контакту).

Зараз у Польщі дозволено переривання вагітності тільки на ранніх термінах і тільки в тому разі, якщо це загрожує життю або здоров'ю матері, коли дитина може народитися інвалідом або коли вагітність стала результатом злочинів, таких як зґвалтування чи інцест.

Згідно з офіційною статистикою, щорічно в Польщі виконують лише кілька сотень абортів, однак противники заборони на аборти стверджують, що жінки часто змушені вдаватися до цієї процедури неофіційно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення