У Польщі від священників постраждали майже 400 дітей

 УНН

У Польщі за останні 30 років 382 дитини постраждали від сексуального насильства з боку священників. Такі дані оголосила місцева католицька церква, передає Reuters.

У церковному звіті йде мова про розслідування поширених зловживань щодо неповнолітніх з боку католицького духовенства. У доповіді зазначається, що з 382 жертв 198 були молодше 15 років. Активісти кажуть, що реальна цифра, напевно, набагато більша.

"Це особливо болюче, трагічне питання, оскільки воно пов'язане з посвяченими людьми, які присвятили себе служінню церкві, іншим людям. Вони мають соціальну довіру, і ця соціальна довіра була настільки трагічно підірвана", - заявив архієпископ Марек Джедрашевський.

Польські єпископи минулого року просили в жертв зловживань пробачення і почали збирати дані, щоб визначити причини насильства та оцінити їх масштаб.

У Польщі католицькі священики користуються високим соціальним престижем, а жертви сексуального насильства з боку духовенства часто підозрюються побожними поляками у фальшивих звинуваченнях навіть після ув'язнення ґвалтівників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення