У Польщі знайдено секретний бункер нацистів

 FaceNEWS

Коштовне каміння та бурштин були викрадені з інкрустованої золотом кімнати в Білому палаці Катерини Великої нацистами, але зникли в кінці війни. Їх місцезнаходження досягло майже міфологічного статусу серед мисливців за скарбами і з тих пір залишається загадкою.

Однак, дослідниками був виявлений секретний бункер, який розташований недалеко від міста Венгожево на північному сході Польщі, і деякі вважають, що скарб може бути заховано усередині.

Бартломей Плебанчік з музею Мамерки Бункер, який розташований в Польщі, сказав:

«Ми можемо категорично сказати, що ми зробили прорив в пошуку. Завдяки використанню професійного георадара, ми змогли визначити місце розташування підземного тунелю. Провівши розкопки в місці, яке позначив прилад, ми фактично знайдемо люк, який майже напевно не був відкритий з часів війни. Кілька десятків років пройшло з тих пір, як був похований вхід. За той час на оригінальній плиті розміром півтора метри на півтора, що закриває вхід, виросло дерево. Поки дерево не зрубано, немає ніякої фізичної можливості відкрити вхід».

Наявність стовбура доводить, що ніхто не відкрив люк за останні кілька десятиліть. Бункер знаходиться на місці, яке колись використовувалося як східний штаб німецької армії, і було близько до першого військового штабу Гітлера на Східному фронті. Нацисти розграбували Бурштинову кімнату в Білому палаці Катерини Великої під Санкт-Петербургом під час вторгнення в Радянський Союз в 1941 році. Вважається, що історичні цінності зберігалися в Кенігсбергському палаці, але потім зникли в 1945 році після руйнівних повітряних нальотів на місто.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення